Voorbeschouwing AZ – RKC Waalwijk (31-01-2020)

AZ – RKC Waalwijk

Het voetbalweekend wordt vrijdagavond geopend in Alkmaar als AZ het opneemt tegen RKC. De thuisploeg is bezig aan een uitstekend seizoen en lijkt de enige uitdager van kampioensfavoriet Ajax te zijn. Arne Slot heeft de beschikking over een talentvolle, maar jonge, selectie die gretigheid combineert met aanvallend en verzorgd voetbal.

Met Owen Wijndal heeft de club uit Alkmaar bovendien de beste back van Nederland in huis terwijl spelers als Stengs en Boadu nadrukkelijk op het lijste van bondscoach Ronald Koeman staan terwijl die aan het nadenken is over zijn EK-selectie van komende zomer. Kortom: de zon schijnt in Noord-Holland!

Bij RKC ligt dat anders. De sympathieke club uit Brabant promoveerde afgelopen zomer naar de eredivisie door een onvergetelijke apotheose tegen Go Ahead Eagles. Helaas is RKC niet in staat gebleken een goede eredivisieploeg neer te zetten. Natuurlijk is dat geen schande, maar de voetbalfans uit Waalwijk hadden waarschijnlijk op meer gehoopt.

RKC zal er alles aan doen niet rechtstreeks de degraderen, maar die uitdaging wordt met de week groter. Wel probeert Fred Grim zijn elftal leuk voetbal te laten spelen om zo het publiek te vermaken. Dat is ook een compliment waard.

Maar AZ is natuurlijk favoriet en wij verwachten dat AZ wint met minstens twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares