Voorbeschouwing FC Emmen – FC Twente (09-02-2020)

FC Emmen – FC Twente

Als FC Emmen zondag aan de aftrap staat tegen FC Twente, spelen de nummers 12 (Twente) en 14 (Emmen) van de eredivisie tegen elkaar.

Dat Emmen iets lager staat dan Twente zal niemand verbazen. Historisch gezien is Emmen geen stabiele eredivisieclub. Maar het elftal van Dick Lukkien doet het gewoonweg goed op het hoogste niveau. Het verschil met Twente is overigens maar twee punten en het verschil met nacompetitievoetbal één punt.

Kortom: alles leuk en aardig maar FC Emmen pakt graag nog wat punten om niet in de problemen te komen. In Drenthe ontstaan mooie dingen. Emmen was ooit ‘die stad met een dierentuin’, maar staat nu nog veel breder op de kaart. Als gemeente en bedrijfsleven dat beseffen en er in mee willen doen kunnen er mooie dingen gebeuren in het noorden.

Maar niet te snel. Daar weet FC Twente alles van. In Enschede was de hemel nog niet hoog genoeg voor de ambitieuze voetbalclub. Een kampioenschap, Champions League voetbal, miljoenentransfers… Het kon niet op. En toen kwam het verval met degradatie als dieptepunt. Bij FC Twente is het realisme terug en probeert men weer iets op te bouwen. De overwinning op Sparta van afgelopen weekend was dan ook meer dan welkom.

Dat zou een overwinning in Emmen ook zijn, maar wij denken dat de punten verdeeld worden: gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares