Voorbeschouwing FC Emmen – Feyenoord (22-09-2019)

FC Emmen – Feyenoord

FC Emmen, de huidige nummer 16 van de vaderlandse competitie, stond uiteindelijk met lege handen in de Galgenwaard. Met name in de eerste helft hadden de Drentenaren het FC Utrecht bij vlagen lastig gemaakt, maar ook na de 2-0 voor de thuisclub wist Emmen knap terug in de wedstrijd te komen en kon het nog tot in blessuretijd blijven jagen op een gelijkmaker.

Dat lukte niet, maar het is ontegenzeggelijk knap dat Emmen het voor elkaar krijgt de subtop niet over zich heen te laten lopen. Met veel passie en strijd en het klein houden van de ruimtes komt Emmen ook dit jaar in aanmerking voor lijfsbehoud.

Tegenstander Feyenoord wist afgelopen zondag maar liefst vijf keer te scoren. Het was alleen jammer dat twee doelpunten in het verkeerde doel terecht kwamen waardoor Feyenoord maar met 3-2 van ADO Den Haag won. Het was een mooie middag in De Kuip. Supporters van Den Haag hadden knuffels meegenomen voor de jonge patiëntjes van het plaatselijke kinderziekenhuis en Feyenoord speelde eindelijk een echte fatsoenlijke wedstrijd.

Eigenlijk was dat de eerste keer dit seizoen. Het zal trainer Jaap Stam moed geven. Wel zou Feyenoord er goed aan doen een makkelijk scorende spits vast te leggen, want het rendement in de aanval kan hoger.

FC Emmen kan leuk voetballen, maar Feyenoord lijkt ons een maatje te groot. Wij noteren netjes een tweetje.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares