Voorbeschouwing FC Emmen – Fortuna Sittard (20-10-2019)

FC Emmen – Fortuna Sittard

Na het succesvolle debuutseizoen wil Emmen dit seizoen een volgende stap zetten. Het is de vraag of dat gaat lukken met Veendorp. De centrale verdediger vertolkte tegen Heracles een negatieve hoofdrol door in eigen doel te scoren, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Veendorp niet de enige was die schuldig was aan de nederlaag.

Eigenlijk is niemand dat, want meer dan je best kun je niet doen. Gelukkig is men in Emmen nuchter genoeg om dat te beseffen, maar als de concurrentie sterker wordt moet de nummer 15 van de eredivisie wel mee in de vaart der volkeren.

Tegenstander Fortuna Sittard heeft een punt minder dan Emmen en staat daarmee op een zeventiende plaats. Het elftal van trainer Sjors Ultee boekte echter een uitdstekende prestatie door Feyenoord compleet van de mat te spelen. De Rotterdammers kregen alle hoeken van het veld te zien en wonnen met 4-2.

Wel wat vreemd was het gedrag van Felix Passlack die een microfoon van Fox kapot schopte na een treffer. Een compleet zinloze actie. Het zou Fortuna sieren als hier een sanctie op volgt.

Emmen en Fortuna lijken aan elkaar gewaagd. Beide ploegen vergaarden ongeveer evenveel punten tot dusver en willen de nacompetitie ontlopen. Dan moet je dit soort wedstrijden winnen!

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares