Voorbeschouwing FC Emmen – PEC Zwolle (30-08-2019)

FC Emmen – PEC Zwolle

FC Emmen, de huidige nummer veertien van de eredivisie, lijkt weer op weg te zijn naar een seizoen waarin degradatieduels ontlopen het grote doel is. Gezien de begroting en historie van de club is dat geen schande en in Emmen heerst een heerlijke nuchterheid. Men raakt niet snel in paniek in Drenthe. Ook niet als er, zoals afgelopen weekend, wordt verloren van Willem II. En dat is mooi om te zien.

En waarom zouden ze ook? Tegenstander PEC Zwolle staat er stukken minder florissant voor. Slechts één punt behaalde het team van trainer Stegeman tot nog toe. En dat was afgelopen weekend toen er tegen Sparta gelijk werd gespeeld.

PEC Zwolle moet oppassen niet echt in de problemen te komen. De Zwollenaren staan zeventiende en moeten nu echt weg van die lage plekken, want anders wordt het een lang en zwaar seizoen in Overijssel.

Kun je FC Emmen – PEC Zwolle op enige wijze een derby noemen? Gevoelsmatig is er ‘iets’ met deze ploegen die in het noorden, maar nog net niet in het hoge noorden spelen aan de oostelijke kant van Nederland.

Hoe dan ook: Beide ploegen willen graag punten overhouden aan deze wedstrijd. We denken dat beide ploegen minstens twee keer scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares