Voorbeschouwing FC Groningen - Ajax (26-01-2020)

FC Groningen - Ajax

FC Groningen is de nummer tien in de eredivisie en speelde zaterdagavond in Enschede doelpuntloos gelijk tegen FC Twente. De Groningers willen plaatsing voor de Play-Offs afdwingen en daar zijn best mogelijkheden toe. Maar dan moet er van ploegen als Twente wel meer dan een punt worden gepakt.

Groningen speelt niet erg aanvallend en als we het Dagblad van het Noorden mogen geloven is dat de opdracht van trainer Buijs. Als dat laatste waar is, hopen wij dat Groningen in de toekomst wat meer enthousiasme gaat tonen. Dat zal ook de kaartverkoop ten goede komen.

Zo nu en dan breekt er een talent door dat alles lijkt te hebben. Afgelopen zondag maakte Ajacied Gravenberch zijn debuut in het eerste elftal. Dat debuut luisterde hij op met een doelpunt. Een terecht doelpunt overigens, want de pas 17-jarige voetballer speelde uitstekend. Ajax won de thuiswedstrijd tegen Sparta overigens met 2-0, maar speelde verre van overtuigend.

Gelukkig voor de Amsterdammers is er dan nog altijd de individuele klasse van een aantal sterkhouders. Eén van hen is Ziyech en uitgerekend hij haakte zondagmiddag geblesseerd af. Dat baart trainer Ten Hag zorgen, want de beste middenvelder van de eredivisie wil je niet te lang missen.

Ajax zal in Groningen op zakelijke wijze drie punten willen ophalen. En wij voorspellen dat dat gaat gebeuren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares