Voorbeschouwing FC Groningen – FC Emmen (22-12-2019)

FC Groningen – FC Emmen

FC Groningen, de huidige nummer tien van de eredivisie, speelde afgelopen weekend gelijk in en tegen Den Haag. De man van het enige doelpunt was Gudmundsson, maar omdat Necid namens ADO Den Haag hetzelfde deed hield Groningen maar één punt over aan de laatste twee competitiewedstrijden.

Een week eerder was FC Utrecht namelijk met 0-1 te sterk voor het elftal van Danny Buijs. Die Buijs had het overigens aan de stok met scheidsrechter Kooij. Die floot ook slap, maar zeuren heeft geen zin. Dat moet de jonge oefenmeester nog leren.

De meer ervaren trainer van FC Emmen heet Dick Lukkien en hij heeft het met Emmen uitstekend voor elkaar. Voor de tweede keer op rij is er geen reden voor paniek. Emmen staat op een keurige dertiende plek. Dat is helemaal niet slecht voor deze club die langzaam en stabiel een echte eredivisieclub wil worden.

Het zal wat jaren duren, maar met de nuchterheid die in de Drentse volksaard zit zullen er weinig gekke ambities de kop opsteken. Afgelopen weekend werd er overigens met 2-0 gewonnen van Sparta door twee gescoorde penalty's.

FC Groningen is natuurlijk favoriet voor dit duel, zeker in eigen huis. Maar Emmen kan het de Groningers moeilijk maken door druk te zetten en de ruimtes klein te maken. Wij voorspellen een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares