Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord (24-11-2019)

FC Groningen – Feyenoord

FC Groningen-trainer Danny Buijs zat tijdens het vrije weekend van zijn club op de tribune van de Kozakken Boys. Bij deze amateurclub was Buijs in het verleden succesvol als trainer. Gematigd succesvol is hij nu bij FC Groningen. In het hoge noorden heeft hij de boel aardig op de rit.

Zijn ploeg staat op de negende plaats en dat is wat je mag verwachten met het materiaal dat Buijs tot zijn beschikking heeft. De laatste twee wedstrijden, tegen Willem II en Vitesse, werden gewonnen en met name dat laatste is knap. In die wedstrijd scoorde Joel Asoro twee keer. Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar deze speler kan zomaar een leuke toekomst voor Groningen betekenen.

Ook Feyenoord smacht naar een leuke toekomst. Het is bij Feyenoord allemaal nog niet zoals het moet. Dat zag ook Jaap Stam en hij liet de Rotterdamse grootmacht achter. Dick Advocaat nam het stokje over en doet dat tot nu toe aardig. Tegen RKC leek het mis te gaan, maar Feyenoord kreeg de boel toch op de rit en hield de drie punten in De Kuip.

De Rotterdammers staan op de tiende plaats in de eredivisie en dat moet natuurlijk veel beter. Het is te hopen dat Dick Advocaat de boel echt op de rit krijgt en Feyenoord weer mee gaat strijden om de eerste plekken.

Maar dan moet er in het hoge noorden eerst gewonnen worden. Wij denken dat dat wel lukt. Berghuis is in goede vorm en kan dan heel belangrijk zijn. Zolang hij zijn hoofd er maar bij houdt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares