Voorbeschouwing FC Groningen – Willem II (03-11-2019)

FC Groningen – Willem II

Op de elfde plaats in de eredivisie vinden we FC Groningen. De noorderlingen staan daarmee op een plek die bij hen hoort. Het elftal van Danny Buijs is te goed voor de lagere regionen, maar komt tekort voor de echte subtop.

Er zal komende maanden weinig verandering optreden en zo wordt het een kleurloos seizoen in een matig gevuld stadion. Vooral dat laatste is jammer, want een enthousiaste supportersschare kan een ploeg als FC Groningen over een dood punt heen helpen.

Bij Willem II is het een ander verhaal. De Tilburgers staan, enigszins verrassend op een uitstekende zesde plaats en spelen helemaal niet onaardig. Zaterdagavond werd er nog gewonnen van RKC Waalwijk en waren Heerkens en Lloch verantwoordelijk voor de Tilburgse doelpunten.

Eigenlijk is daar veel mee gezegd. Het is allemaal niet heel spectaculair bij Willem II, maar wel degelijk. En met Vangelis Pavlidis heeft Willem II een hele goede aanvaller, met een neusje voor de goal, in huis. Kortom: geen klagen in het Koning Willem II Stadion.

Voor de wedstrijd van aankomend weekend lijkt Willem II dus licht favoriet, maar als het een beetje meezit zien we Groningen ook wel winnen. Als wij moeten gokken (en dat is ons werk) gaan wij voor een overwinning van de Tilburgers.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares