Voorbeschouwing FC Twente – Ajax (01-12-2019)

FC Twente – Ajax

Het onlangs gepromoveerde FC Twente is natuurlijk eigenlijk gewoon een uitstekende eredivisionist die gewoon op een nette twaalfde plaats staat en met wat geluk hoger zou kunnen eindigen. Met de selectie van de tukkers is weinig mis, al ontbreken er natuurlijk grote namen waar het publiek wel aan gewend was.

Maar tijden veranderen en de gekte van weleer is verdwenen en daarmee het risico dat men moest nemen om tot grote hoogten te komen. FC Twente is weer een normale club met ambities en zonder kunst en vliegwerk. En eigenlijk is daar niks mis mee.

Wel denken wij dat Twente het heel lastig gaat krijgen in de komende speelronde als Ajax op bezoek komt. De Amsterdammers krijgen dan wel te maken met een fanatieke supportersschare, maar wie het hoofd koel kan houden tegen de Europese top in Londen, Madrid en Turijn zal dat ook wel lukken in Enschede.

Ajax is gewoonweg bezig aan een stabiel seizoen waarin het zowel in binnen- als buitenland leuke wedstrijden laat zien. Er wordt ook veel gescoord, want Ajax wist meerdere keren op rij vier keer te scoren in een wedstrijd.

Dat zal tegen Twente weer de ambitie zijn. Of dat lukt is lastig te zeggen, al durven wij wel te gokken op een verschil van minstens twee goals en een Amsterdamse overwinning.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares