Voorbeschouwing FC Twente – FC Emmen (25-10-2019)

FC Twente – FC Emmen

FC Twente is de huidige nummer twaalf van de competitie. Een vroege tegengoal van Vrousai (in de zesde minuut) bleek het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Willem II.

Op de tribune zat Kees Rijvers. De 93-jarige oud-trainer van FC Twente werd tot erelid van de club benoemd. Het zijn warme gebaren vol historisch besef in tijden waarin voetbal soms wel heel zakelijk wordt benaderd. FC Twente zal overigens wel moeten winnen van Emmen komend weekend. Tenminste, als men mee wil blijven doen om plaatsing voor de play-offs.

FC Emmen staat op de veertiende plaats en won afgelopen weekend van Fortuna Sittard. Dat is knap als je bedenkt dat de Emmenaren bij rust nog op achterstand stonden tegen de Limburgse ploeg. Een felle start in de tweede helft zorgde voor twee doelpunten. De Leeuw en Pena waren de makers van de goals en zo kreeg Emmen er drie belangrijke punten bij.

Tegen de nummer twaalf zal Emmen er graag nog eens wat punten bij willen halen. Het is de eerste keer dat Emmen in de eredivisie in de Grolsch Veste speelt. Met de luidruchtige aanhang van Twente is het niet makkelijk om dan te winnen.

Wij denken dat de drie punten in Enschede blijven.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares