Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax (09-02-2020)

FC Utrecht – Ajax

Wat blameerde FC Utrecht zich zondagmiddag in Venlo. 1-1 werd het omdat scheidsrechter Higler met strafschoppen strooide. FC Utrecht speelde zwak, zonder vertrouwen en passie en on-Utregs.

Het ouderwetse mouwen opstropen en gaan is al maandenlang niet te zien bij de Domstedelingen. Dat ziet ook trainer John van den Brom die zich wekelijks al pratend uit de situatie probeert te redden, maar wel regelmatig met vreemde opstellingen komt. Het publiek begint te morren. De vraag is hoe gevoelig grote baas Frans van Seumeren daarvoor is.

Bij Ajax heerst ook geen volle tevredenheid, al pakt het elftal van Erik ten Hag meestal wel gewoon de punten en staan de Amsterdammers op de eerste plaats. Zondag gaf Ajax nog voetballes aan PSV, maar zag het wel de ziekenboeg volstromen. Bij Ajax zullen belangrijke spelers als Blind, Ziyech, Promes en Babel mogelijk niet inzetbaar zijn tegen FC Utrecht.

In Utrecht praat men al wekenlang over het treffen van aanstaande zondag. Dan komt Ajax op bezoek en voetballiefhebbers weten hoe de verhoudingen liggen. Wat kon het in vroeger tijden spoken in de Galgenwaard als de Amsterdammers op bezoek kwamen. Tijden zijn veranderd. De rivaliteit is minder groot en doet wat kunstmatig aan. Overigens is het kwaliteitsverschil enorm.

Als Utrecht tegen Ajax net zo speelt als tegen VVV, winnen de Amsterdammers met minstens drie doelpunten verschil. Ook zonder de sterkhouders. Maar als Utrecht er vol voor gaat, kan er zomaar puntverlies voor Ajax zijn.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares