Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ (22-11-2019)

FC Utrecht – AZ

FC Utrecht en AZ zijn in een interessante strijd verwikkeld. Zowel de club uit de Domstad als de Alkmaarders strijden om de titel ‘best of the rest’ en willen graag vierde worden, al lijkt er voor AZ wellicht meer in te zitten.

Hoewel, waarom zou dat ook niet voor FC Utrecht gelden? De ploeg van John van den Brom heeft een ijzersterke selectie en liet de afgelopen maanden goede dingen zien. Oké, Utrecht liep in Amsterdam tegen een zeperd aan, maar met een beetje geluk kan Utrecht dit jaar zelfs meedoen om de derde plaats, want het maakt een stabielere indruk dan Feyenoord.

Dat geldt natuurlijk óók voor AZ. De Alkmaarders zagen in de interlandperiode Stengs en Boadu debuteren in het grote oranje en laatstgenoemde wist zelfs te scoren. Dat is natuurlijk mooi, maar ook in het rood-wit van de eigen club laten deze jonge talenten mooie dingen zien.

En zij niet alleen. AZ bruist van energie en heeft met dit goede, maar jonge, elftal goud in handen. Hoewel wisselvalligheid op de loer ligt.

Komende zaterdag spelen Utrecht en AZ tegen elkaar in de Galgenwaard. Deze wedstrijd kan wel eens heel veel duidelijk maken. Oja, wij voorspellen dat Boadu ook in Utrecht scoort.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares