Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord (22-12-2019)

FC Utrecht – Feyenoord

FC Utrecht neemt het in de eigen Galgenwaard op tegen Feyenoord. De Domstedelingen hebben na een zwakke periode de weg omhoog weer gevonden en wonnen de uitwedstrijden van FC Groningen en Heracles Almelo.

Daarbij viel op dat Bart Ramselaar tot twee keer toe een hoofdrol wist op te eisen. De van PSV overgekomen voormalig jeugdspeler van Utrecht werd in een uitwedstrijd tegen Ajax uit de wedstrijd geschopt en leek daarna niet meer in de plannen van trainer Van den Brom voor te komen. Ramselaar zelf liet zijn voeten spreken en kan voorlopig rekenen op krediet. Wie dat niet kan is Cerny. De aanvaller heeft nog niets laten zien bij FC Utrecht en is tot nu toe de meest teleurstellende speler in de selectie van Utrecht.

Bij Feyenoord kan men goed met teleurstellingen omgaan. Hoewel de Rotterdammers het lek boven denken te hebben. PSV werd knap verslagen en de grote man aan Rotterdamse zijde was Berghuis. Deze Berghuis is populair in Rotterdam, maar daarbuiten zijn er weinig liefhebbers van de aanvaller die toch een aardig potje kan voetballen.

Het zal met zijn vreemde gedrag te maken hebben. Vaak komt hij er mee weg en dat zijn veel voetballiefhebbers zat. Maar eerlijk is eerlijk: je kunt hem beter in je team hebben dan tegen je. Dat vinden ze in Eindhoven ook.

FC Utrecht had vorig jaar de huidige trainer van Feyenoord op de bank zitten en dus kent Dick Advocaat het elftal van Utrecht als geen ander. Dat kan wel eens een voordeel zijn waarmee de Rotterdammers kunnen winnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares