Voorbeschouwing Feyenoord – FC Emmen (01-02-2020)

Feyenoord – FC Emmen

Robert Bozenik is de nieuwe man waar in Rotterdam-Zuid alle hoop op gevestigd is. De twintigjarige Slowaak geldt als een sterk aanspeelpunt, die ook regelmatig een doelpunt meepikt. Het is dus niet gek dat het zwalkende Feyenoord blij is met zijn komst.

Overigens heeft Dick Advocaat het goed voor elkaar met Feyenoord, want hij blijft punten pakken. Echter, de kans dat de ervaren Hagenaar er nog een seizoen aan vast plakt lijkt niet groot. Advocaat is nu bezig met zijn tweede laatste klus en zal toch een keer van zijn pensioen moeten gaan genieten. Europees voetbal halen met FC Utrecht leek een mooie afsluiting van zijn loopbaan, maar nu is de uitdaging met Feyenoord hetzelfde te presteren.

Bij FC Emmen liggen de ambities anders. Daar wil men vooral graag overleven in de eredivisie en doorgroeien naar de subtop. En Emmen ligt met een goede twaalfde plaats op schema. Misschien is het Heracles-scenario voor de club uit Drenthe wel een mooi voorbeeld.

Net als Emmen stond de club uit Almelo jarenlang in de onderste regionen van de eerste divisie tot het promoveerde en langzaam uitgroeide tot de subtopper die het nu is. Het zou voor de provincie Drenthe een flinke opsteker zijn als dat lukt.

Wel denken wij dat Feyenoord in De Kuip ‘gewoon’ wint van Emmen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares