Voorbeschouwing Feyenoord – FC Twente (29-09-2019)

Feyenoord – FC Twente

Feyenoord kent een moeizaam seizoen. De gewezen topclub zal slechts met moeite aan kunnen haken bij de traditionele top drie. Dan moet je dus niet gelijk spelen tegen FC Emmen.

En het had erger gekund. Lange tijd leken de Emmenaren te gaan stunten tegen Feyenoord. Maar good-old Jens Toornstra schoot in de slotseconden de bal nog in het net. En als een gelijkspel tegen Emmen als overwinning gaat voelen, ben je toch redelijk diep gezonken als je ‘het grote Feyenoord’ bent.

Bij FC Twente weten ze hoe het is om hoog te vliegen en diep te vallen. Als Icarus bestormde Twente de hemel, maar wie te hoog vliegt zal de diepte tegemoet gaan. Toch is het knap hoe FC Twente de opwaartse spiraal heeft weten te vinden.

De ploeg uit Enschede doet volop mee in de subtop van de eredivisie en zal zich willen, en kunnen, plaatsen voor de play-offs als het zo blijft spelen. De huidige nummer vijf heeft met Paul Verhaegh de grote smaakmaker in huis. Hij behaalt wekelijks een hoog niveau en gaat Twente verder brengen na een periode van ellende.

Feyenoord heeft in De Kuip vaak het thuisvoordeel, maar wij zien Twente wel stunten in Rotterdam.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares