Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht (18-09-2019)

Feyenoord – FC Utrecht

Puntje voor Feyenoord. Alweer, en ditmaal tegen Heerenveen. Een week eerder was stadsgenoot Sparta qua uitslag gelijkwaardig aan het elftal van Jaap Stam, en afgelopen zondag was het in het Abe Lenstra Stadion 1-1 tegen Heerenveen na een voorsprong voor Feyenoord.

Nu komen er met FC Utrecht en AZ twee, op papier, lastigere tegenstanders. Het zal interessant zijn om naar de ontwikkeling van Feyenoord te kijken. Overigens deden de Rotterdammers tussendoor uitstekende zaken door een prima overwinning op Dinamo Tblisis te boeken in Europees verband.

FC Utrecht speelde zondagmiddag een geweldige pot voetbal tegen PEC Zwolle, maar het vergat in de eerste helft te scoren. Zwolle deed dat wel, dus het chagrijn was voelbaar toen de plaatselijke FC met een onterechte achterstand aan de thee ging. Na rust hadden de Utrechters slechts twee minuten nodig om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Later werd het ook nog 3-1 en staat FC Utrecht op de tweede plaats in de eredivisie.

Wie puur scorebordjournalistiek toepast zal zien dat Feyenoord er een stuk minder goed voorstaat. Maar FC Utrecht heeft het meestal lastig in de Kuip. Bovendien wil Feyenoord nu wel wat aan het eigen publiek laten zien.

Anderzijds: zo’n midweeks Europees avontuur kost energie. Wij denken dat Feyenoord het derde gelijkspel van het seizoen gaat halen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares