Voorbeschouwing Feyenoord – Fortuna Sittard (22-02-2020)

Feyenoord – Fortuna Sittard

Wat een paar maanden geleden nog werd gezien als een verloren seizoen, is inmiddels uitgegroeid tot een jaar waarin er mogelijkheden zijn voor Feyenoord. De Rotterdammers doen nog mee in het bekertoernooi en kunnen de finale halen waarin Ajax of FC Utrecht tegenstander zou zijn.

Zelfs een tweede plaats in de competitie behoort tot de mogelijkheden, al zijn de Rotterdammers dan mede afhankelijk van de prestaties van AZ. Maar het is ontegenzeggelijk knap wat Dick Advocaat presteert met Feyenoord. Smetje op al het moois is het uitvallen van Luis Sinisterra. De aanvaller kwam de afgelopen tijd steeds beter in vorm, maar moet de komende maanden toekijken vanaf de zijlijn vanwege een vervelende knieblessure. Een fikse aderlating voor Advocaat en zijn mannen.

Feyenoord ontvangt zaterdag Fortuna Sittard in De Kuip. De Limburgers staan op een nette veertiende plaats op de ranglijst van de eredivisie. Dat is natuurlijk prima, maar bij Fortuna zijn de zorgen nooit ver weg. Na jaren aan de rand van de afgrond te hebben gestaan, zijn de financiële problemen nu opgelost, al moet Fortuna Sittard het wel van transfers hebben om gezond te blijven.

Op zich heeft Fortuna Sittard best leuke spelers die wat waard zijn, dus dat lijkt geen probleem te zijn. Maar aan de andere kant: je wilt ook je selectie op niveau houden en het liefst verbeteren.

Feyenoord is in vorm en weet dat het stadion achter het elftal staat. Dan wordt het voor iedere tegenstander lastig. En dus wint Feyenoord probleemloos van Fortuna Sittard.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares