Voorbeschouwing Feyenoord – Heracles Almelo (20-10-2019)

Feyenoord – Heracles Almelo

Feyenoord is bezig aan een vreemde reeks. Eerst was er nog euforie na de grote zege op FC Twente en de succesvol verlopen wedstrijd tegen FC Porto, maar na de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard heerst er vooral ongeloof.

Ondanks doelpunten van, de zwak spelende, Haps en Steven Berghuis, verloren de Rotterdammers kansloos van Fortuna. 4-2 werd het voor de Limburgers en wéér was Feyenoord het lachertje van Nederland. Voor de supporters is het om moedeloos van te worden. Ook trainer Jaap Stam zal moedeloos worden, maar dan vooral van de verdedigende resultaten van Eric Botteghin. Stam, toch ooit een verdediger van wereldklasse, zal ’s nachts wel eens wakker schrikken als hij terugdenkt aan zijn centrale verdediger.

Bij Heracles is men maar wat blij met Cyriel Dessers. De Vlaamse spits kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht waar hij geen potten kon breken. Maar in Almelo is Dessers helemaal opgeleefd en als aanvalsleider levensgevaarlijk. Ook afgelopen weekend, tegen FC Emmen, trof Dessers doel. Bovendien was hij dusdanig gevaarlijk dat de verdediging van Emmen besloot zelf maar een doelpunt te maken. En dus won Heracles, dat zevende staat, met 2-0.

Feyenoord staat twee plaatsen lager dan Heracles. Een negende plek is niet wat Feyenoord ambieert en dus zal er iets moeten gebeuren in De Kuip. De vraag is of Stam de boel aan het voetballen krijgt.

Wij denken in elk geval dat Heracles zomaar eens kan winnen in De Kuip.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares