Voorbeschouwing Feyenoord – RKC Waalwijk (10-11-2019)

Feyenoord – RKC Waalwijk

Dick Advocaat maakt zondag aan het einde van de middag dan zijn langverwachte debuut als Feyenoord-coach in De Kuip. Hij was eerder bij de club betrokken als adviseur van Giovanni van Bronckhorst en eerder leek hij de nieuwe coach te worden, maar na negatieve geluiden vanuit de Rotterdamse aanhang haakte de ervaren trainer uit Den Haag af.

Na het ontslag van Jaap Stam zat Dick Advocaat afgelopen zondag voor het eerst op de bank als hoofdtrainer van Feyenoord. Tegenstander was VVV-Venlo en de ploeg van Advocaat won met 3-0 en zal deze prestatie tegen RKC Waalwijk op zijn minst willen evenaren.

Maar daar zal RKC het niet mee eens zijn. De hekkensluiter van de eredivisie kende een positief weekend door tegen Heracles de eerste zege van het seizoen te boeken. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet veel in Waalwijk. De club is eigenlijk nog niet toe aan de eredivisie. Dat was twintig jaar geleden wel anders. Toen won RKC in De Kuip door twee treffers van Yuri Cornelisse.

De kans dat er komende zondag weer een Brabants feestje in Rotterdam plaats gaat vinden is niet zo groot. Wij denken dat Feyenoord wint en dat Berghuis minstens één keer doel zal treffen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares