Voorbeschouwing Feyenoord – SC Heerenveen (18-01-2020)

Feyenoord – SC Heerenveen

Wie op het Centraal Station van Rotterdam langs de Feyenoord Fanshop loopt, ziet lachende spelers in tenues poseren. Helaas valt er bij Feyenoord al jaren niet veel meer te lachen. De topclub van weleer is in een vrije val geraakt, behaalt zo nu en dan wat succesjes, maar lijkt niet meer mee te tellen in het vaderlandse voetbal.

Het is triest om te moeten constateren, zeker voor de hondstrouwe aanhang die telkens de weg naar dat iconische stadion weet te vinden. Ook in 2020 zal Feyenoord geen kampioen worden en komende zomer landt er weer een helicopter vol hoop in De Kuip.

Overigens geldt ook voor SC Heerenveen dat het geen kampioen wordt in 2020. Plaatsing voor de Play-Offs zou een uitstekende prestatie zijn en daarvoor liggen de Friezen met een keurige achtste plek op schema. Heerenveen is, net als Feyenoord, natuurlijk een vereniging met een lange en mooie traditie. Neem alleen al het shirt dat in geen jaren grote veranderingen heeft ondergaan. Dat moet gekoesterd worden.

Normaliter is deze wedstrijd een prooi voor Feyenoord. Zeker in eigen huis, maar ook onder Dick Advocaat is Feyenoord nog niet de stabiele topclub van weleer.

En dus gokken wij, ietwat gewaagd, op een gelijkspel waarin beide ploegen scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares