Voorbeschouwing Feyenoord – Sparta (04-08-2019)

Feyenoord – Sparta

Het voetbalseizoen wordt in Rotterdam geopend met een heuse Rotterdamse derby als Sparta het in De Kuip opneemt tegen Feyenoord. Feyenoord wil zo graag. Al jarenlang wil het zo graag terug naar de top van Nederland, maar de slag met PSV en Ajax lijkt zo langzamerhand verloren te worden.

Incidenteel wordt Feyenoord nog eens kampioen, maar echt meedoen met de top lijkt een utopie. De club verloor een aantal spelers, maar de enige die echt gemist gaat worden is Robin van Persie. Daarvoor kwam in de plaats een uitstekende versterking in de persoon van Luciano Narsingh. Voor de rest is het allemaal niet zo bijzonder. De club haalde met Troost een technisch directeur in huis die zich compleet belachelijk maakt in de kwestie rondom Renato Tapia en ongeschikt lijkt voor het vak.

Bij Sparta is het feest sinds de promotie een feit is. Op het kasteel loopt men in polonaise door de gangen, maar de kans dat het na komend seizoen weer minder positief is, is aanzienlijk. De meest bekende spelers vertrokken. Royston Drenthe probeerde zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven, maar dat lijkt mislukt. Edouard Duplan koos voor afbouwen bij de amateurs. Sparta trok ook geen grote namen aan, maar zal met enige moeite best een aardig team kunnen samenstellen. Eén ding is zeker: de gunfactor is op het kasteel aanwezig.

Feyenoord zal in eigen huis el winnen van stadsgenoot Sparta, maar daarna? Wij voorspellen voor nu: 3-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares