Voorbeschouwing Feyenoord – Willem II (08-03-2020)

Feyenoord – Willem II

Natuurlijk klaart Dick Advocaat bij Feyenoord de klus op uitstekende wijze, maar er gaan nu zelfs stemmen op die beweren dat Feyenoord kampioen kan worden. Dat gaat natuurlijk veel te ver.

De Rotterdammers doen het leuk, maar hebben bij lange na geen elftal dat echt kan concurreren met Ajax en AZ. Wel speelde het prima gelijk in Eindhoven waar PSV op 1-1 gehouden werd. Ook maakt Feyenoord nog kans op de beker. Een geslaagd seizoen is een plaats in de top drie en bekerwinst. Dan zal ‘De Kleine Generaal’ over de Coolsingel en door de koopgoot gedragen worden door het legioen.

Voor Willem II geldt dat de Play-Offs zo goed als zeker behaald zijn. De Tilburgers hebben zich in een uitstekende periode op de kaart gezet, maar nu heerst de nuchterheid weer. De winst op FC Groningen was logisch en vooral te danken aan het zwakkere optreden van de noorderlingen.

Willem II moet zich gewoon gaan richten op de Play-Offs en dan pieken om Europees voetbal naar Brabant te halen. Dan is het weliswaar geen Champions League zoals in de tijden van weleer, maar wel de beloning voor een knap seizoen onder Adrie Koster.

Voor ons is Feyenoord in eigen huis favoriet voor de wedstrijd tegen Willem II.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares