Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Groningen (30-11-2019)

Fortuna Sittard – FC Groningen

Fortuna Sittard is de nummer vijftien van de eredivisie en misschien wel de meest wisselvallige ploeg van Nederland. De Limburgers kregen onlangs een pak op de broek van FC Utrecht (6-0), wonnen enigszins verrassend van ADO Den Haag (1-0) maar gingen afgelopen weekend onderuit tegen PEC Zwolle (3-1).

Fortuna heeft iets meer overwinningen, en dus punten, nodig om niet echt in de problemen te komen. De Limburgers hadden vroeger vaak spitsen die niet in de top kwamen maar wel van waarde waren in de belangrijkste voetbalcompetitie van Nederland. Het zou fijn zijn als er weer zo iemand opstond in Sittard.

Over spitsen gesproken. Wie herinnert zich niet dat Mariano Bombarda en Luis Suares de velden onveilig maakten in het shirt van FC Groningen? De spitsen die nu bij Groningen spitsen zijn toch minder aansprekende namen.

Ach, tijden veranderen. Groningen hield tegen Feyenoord een punt in eigen huis. Niet dat Feyenoord zo geweldig in vorm is, maar het is toch lekker voor een club als Groningen om van zo’n grote naam punten af te snoepen. In speelronde vijftien moet Groningen afreizen naar het zuiden, want daar wacht Fortuna Sittard.

In Sittard zal Groningen willen winnen, want de ambities zijn er heus in de stad in het hoge noorden. Wij denken dat Groningen ook gewoon wint.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares