Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Feyenoord (06-10-2019)

Fortuna Sittard – Feyenoord

Fortuna Sittard heeft met Sjors Ultee de jongste, en misschien wel meest onbekende, hoofdtrainer van de eredivisie op de bank zitten. Ultee, in het verleden assistent-trainer bij FC Utrecht, wordt door velen gezien als stroman voor Kevin Hofland die zijn trainerspapier nog niet heeft.

Natuurlijk zou dat kunnen, maar is dat erg? Uiteindelijk is er in het voetbal meer dan vroeger sprake van een technische staf waarin veel meer ruimte is voor overleg en samenwerking. De tijd dat assistenten alleen de pionnen recht mochten zetten is voorbij.

De tijd dat Feyenoord nog een gevreesde topclub was is nog niet voorbij, maar er moet wel wat gebeuren in De Kuip. Natuurlijk: de prima overwinning op FC Twente van afgelopen zondag verbloemde veel, maar de tukkers gaven wel erg veel ruimte weg en bovendien zat de normaliter solide doelman er twee keer naast.

Maar er viel eindelijk weer eens wat te vieren in Rotterdam-Zuid. Dat is de fans van harte gegund, maar het zou zo leuk zijn als we weer een competitie krijgen met een echte traditionele top drie die strijd om het kampioenschap. Dat verdient de eredivisie, maar ook het legioen.

Feyenoord zal in Sittard op zoek gaan naar de overwinning. Is na de zege op Twente het lek boven? We gaan het zien. Wij denken in elk geval dat Feyenoord wint en dat Luis Sinisterra tot scoren komt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares