Fortuna Sittard – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PEC Zwolle (06-03-2020)

In het noorden van Limburg neemt Fortuna Sittard het komende speelronde op de vrijdagavond op tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd kunnen we met enige fantasie een degradatiekrakertje noemen, want zowel Zwolle (15e) als Fortuna Sittard (16e) vinden we terug in de lagere regionen van de eredivisie.

Het puntenaantal van beide ploegen is gelijk, dus zowel in Sittard als in Zwolle maakt men zich zorgen over het verdere verloop van de competitie. Met wat pech komen beide teams in een situatie terecht waarin nacompetitie onafwendbaar is.

Kortom: het gaat ergens over vrijdagavond. Er moet gewonnen worden. Wordt het het vreemdelingenlegioen van Fortuna Sittard of de schutterende ploeg met aardige namen van PEC Zwolle? Duidelijk is dat men in Zwolle meer had verwacht van deze selectie, terwijl in Sittard de sfeer meer is dat alles boven de degradatiestreep mooi meegenomen is.

Normaliter zou je zeggen dat PEC licht favoriet is voor deze wedstrijd, zeker nu er van Vitesse is gewonnen. Maar wie het spel van de Zwollenaren nader bestudeerde weet dat het elftal los zand is en het heel zwaar kan krijgen tegen Fortuna Sittard dat punten sprokkelt en dat tegen VVV-Venlo goed deed.

Wij voorspellen een kleine overwinning voor Fortuna Sittard.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares