Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (28-09-2019)

Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam

Fortuna Sittard speelde afgelopen weekend tegen Vitesse. En daar ging het om veel belangrijkere zaken dan voetbal. Eerst was er het eerbetoon aan de mannen die ons land wisten te bevrijden in 1945 en daarna een prachtig eerbetoon aan oud-Fortuna speler Fernando Ricksen.

De ex-verdediger, die ook voor AZ, Glasgow Rangers en Zenith Sint Petersburg speelde, overleed aan de vreselijke ziekte ALS. Assistent-trainer Kevin Hofland was zichtbaar aangedaan. De wedstrijd werd overigens verloren met 4-2. Maar daar zullen niet veel mensen het over gehad hebben na afloop.

Net zoals niet veel mensen praten over Sparta. Het elftal van trainer Henk Fraser is een beetje geruisloos aan een seizoen in de eredivisie bezig. De Rotterdammers verzamelden al elf punten (negen meer dan Fortuna Sittard) en staat op een keurige achtste plaats. Niet gek voor een promovendus, maar je moet het wel vast weten te houden.

Afgelopen weekend werd RKC met 4-0 opgerold. En het zou ons niet verbazen als ook Fortuna Sittard aan de zegekar gebonden gaat worden. Overigens wil men bij Sparta niks weten van een eventuele aanpassing van de doelstelling. Heerlijk, die nuchterheid!

We zeiden het al: wij denken dat Sparta in Sittard gaat winnen van Fortuna. En we denken dat Sparta minstens twee doelpunten meer maakt dan de Limburgers.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares