Voorbeschouwing sc Heerenveen – Feyenoord (11-08-2019)

sc Heerenveen – Feyenoord

Heerenveen kende een fan-tas-tische seizoensstart. Met goed spel werd Heracles Almelo van het eigen kunstgras afgeveegd. Zelf een kip bracht de Friezen niet van de wijs. Maar lieft: 4-0 werd het in Almelo. Genoeg voor een gedeelde koppositie.

In Heerenveen dromen ze van de oude tijden, waarin mensen als Jeffrey Talan en Erik Tammer zorgden voor successen. Een zwaluw maakt nog geen zomer en de hymne van de Champions League is nog ver weg, maar wát een fijne start voor het elftal van Johnny Jansen.

Dat kunnen we helaas niet zeggen van Feyenoord. Je zult toch maar supporter zijn en je club zondag met moeite gelijk hebben zien spelen tegen stadsgenoot en promovendus Sparta. Dat moet pijnlijk zijn. Ook Jaap Stam is niet te benijden. De trainer heeft een elftal dat in alle linies tekort komt.

En er is ook zo weinig perspectief op een prettige toekomst. Natuurlijk is het bijtekenen van Berghuis positief, maar als hij zo speelt als tegen Sparta kan zelfs hij De Kuip niet opvrolijken. Feyenoord is eigenlijk alleen op papier nog een topclub. En dat is jammer.

Heerenveen zit dus in een superflow. Feyenoord niet. Wij denken dat er in deze wedstrijd wel doelpunten gaan vallen. Minstens drie. (Total Goals - Over 2.5)

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares