Voorbeschouwing Heracles Almelo – Ajax (23-02-2020)

Heracles Almelo – Ajax

Heracles, dat zo aardig begon aan de competitie, vinden we momenteel terug op de negende plaats in de eredivisie. Dat is toch ietwat teleurstellend na zo’n goed begin. Uit bij VVV Venlo werd er vrijdag verloren en dat zijn toch juist de wedstrijden die een club met ambities moet winnen. Want ambities zijn er in Almelo! De club wil weer meedoen om Europees voetbal. En dat moet ook kunnen als alles een beetje mee zit.

Zondag komt koploper Ajax op bezoek in het oosten van het land. De Amsterdammers deden zondag thuis tegen RKC Waalwijk wat ze moesten doen. Zonder al te veel moeite won Ajax met 4-0 van de nummer laatst van de eredivisie. Door de overwinning is het gat met runner-up AZ vergroot.

Positief is dat Ajax weer kan beschikken over belangrijke spelers als Ziyech en Blind en ook Promes waarschijnlijk weer minuten kan maken tegen Heracles. Een nadeel kan zijn dat de doordeweekse reis naar Spanje voor het Europa League-treffen tegen Getafe wellicht zorgt voor vermoeidheid.

Maar wie een topclub wil zijn, moet daar tegen kunnen. Ajax moet gewoon winnen in Almelo om de titel naar Amsterdam te halen. Juist nu AZ in een mindere periode zit, kan het team van Erik ten Hag goede zaken doen.

Daarom voorspellen wij dat Ajax met minstens twee goals verschil wint van Heracles.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares