Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht (15-12-2019)

Heracles Almelo – FC Utrecht

Hoewel Willem II dé verassing van het seizoen is, kunnen we Heracles Almelo als een goede tweede beschouwen. Sterker nog: de ploeg uit Almelo heeft met Cyriel Dessers een opgeleefde spits in huis die ook nog eens topscorer is en een goudhaantje blijkt te zijn.

Diezelfde Dessers mocht afgelopen zomer vertrekken bij de tegenstander van zondagmiddag, want bij FC Utrecht lukte het hem niet om te overtuigen. Ze zullen zich in de Domstad nog wel eens achter de oren krabben.

Zeker omdat Utrecht kort daarna Adrian Dalmau overnam van Heracles. De Spaanse spits is ontegenzeglijk ook een makkelijk scorende spits, maar blijkt wel erg blessuregevoelig. Daardoor heeft Utrecht nog niet erg van de aankoop kunnen genieten. Ook collegaspitsen Makienok en Bahebeck hebben om die reden nog niet de grote rol kunnen spelen die iedereen ze in Utrecht had toegedicht. Mét een sterke spits had Utrecht wellicht hoger gestaan.

De Utrechters begonnen redelijk aan het seizoen en hadden daarna een sterke periode. Tegen Ajax en AZ ging het mis, dat is geen schande. De nederlaag tegen RKC was dat natuurlijk wel. Uit in Groningen ging het vorige week moeizaam, al wist invaller Ramselaar de winst veilig te stellen met een treffer. De kritiek op trainer Van den Brom groeit bij een deel van de aanhang van FC Utrecht.

Heracles is geen tegenstander die FC Utrecht goed ligt. Zeker in Almelo gaat het vaak mis voor de Domstedelingen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares