Voorbeschouwing Heracles Almelo – Fortuna Sittard (07-02-2020)

Heracles Almelo – Fortuna Sittard

De rol die Heracles Almelo dit jaar leek te gaan spelen, is overgenomen door Willem II. Dat werd afgelopen weekend duidelijk toen de Tilburgers in eigen stadion met 1-0 wonnen van de Heraclieden.

Daardoor staat Heracles op de tiende plaats op de ranglijst van de eredivisie. Dat had iets hoger gekund, want Heracles heeft een uitstekende selectie. Het doel moge duidelijk zijn: een rol van betekenis spelen in de Play Offs voor Europees voetbal, maar dan moet je je wel eerst plaatsen voor die eindstrijd. Dat lijkt ons mogelijk, maar dan moeten er meer punten gepakt worden.

Om te beginnen tegen Fortuna Sittard. Het vreemdelingenlegioen van Sjors Ultee. Fortuna Sittard deed zondag goede zaken en won enigszins verrassend met 2-1 van SC Heerenveen. Daar hadden de Limburgers, naast een treffer van Passlack, een ongelukkig moment van Heerenveen-speler Botman voor nodig. Hij scoorde onfortuinlijk in eigen doel.

Fortuna Sittard wil zich graag direct handhaven in de eredivisie en ligt met een dertiende plaats keurig op schema. Punten pakken in Almelo blijft desalniettemin een vurige wens van Ultee en zijn mannen.

Wij voorspellen een doelpunt van Cyriel Dessers en een overwinning voor thuisploeg Heracles.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares