Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag (20-10-2019)

PEC Zwolle – ADO Den Haag

Het is nog niet bepaald het seizoen van Johnsen. De Noorse aanvaller van PEC Zwolle zakte ook tegen sc Heerenveen, waar hij twee jaar in de jeugdopleiding speelde, door het ijs. Maar eigenlijk doet heel PEC dat dit seizoen.

Waar PEC in het verleden terecht een ploeg was om rekening mee te houden, is er van die reputatie momenteel niet veel over. De Zwollenaren staan op de veertiende plaats. Dat moet dus beter, maar de vraag is hoe. Trainer Stegeman staat voor een uitdaging met zijn club.

Maar met ADO Den Haag gaat het niet veel beter. Oké, verliezen van Ajax zoals afgelopen speelronde; dat mag. Maar dan moeten er ook wedstrijden gewonnen worden. En dat doet ADO te weinig. De Hagenaren staan op de zestiende plaats in de eredivisie. Wel liet ADO tegen Ajax zien best aardig te kunnen voetballen, maar nu moet men leren zuiniger om te gaan met de kansen.

Triest maar waar: zowel PEC-trainer Stegeman als ADO-oefenmeester Groenendijk staan op veel lijstjes als het gaat om welke trainer de kerst niet haalt. Dat gunnen we natuurlijk niemand, maar de realiteit is dat het bij beide elftallen beter moet.

Wij denken dat PEC in eigen huis met moeite een overwinning zal boeken op ADO Den Haag.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares