Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax (01-11-2019)

PEC Zwolle – Ajax

Bij PEC Zwolle dacht men ‘het lek boven’ te hebben. Na een zwakke start zou het elftal van trainer John Stegeman vanaf nu de weg omhoog moeten vinden. Niets bleek minder waar, want uit bij Heracles, in Almelo, ging Zwolle keihard onderuit.

Maar liefst 4-0 stond er na afloop op het scorebord. Een teleurstellende dertiende plaats in de eredivisie is het resultaat als speelronde 13 op het punt van beginnen staat.

En als het al niet meezit, komt dan ook nog koploper Ajax op bezoek. De Amsterdammers wonnen afgelopen zondag kinderlijk eenvoudig van aartsrivaal Feyenoord door in eigen huis vier keer te scoren. Al binnen acht minuten had het elftal van Erik ten Hag twee keer gescoord. Bij rust was de wedstrijd gespeeld en bleek de uitslag vast te staan.

Na afloop was er nog wat consternatie over de gewisselde Ziyech die aangaf niet blij te zijn, maar dat lijkt een storm in een glas water. Kortom: bij Ajax schijnt de zon en ziet de toekomst er rooskleurig uit. Zeker nu titelconcurrent PSV punten heeft laten liggen.

Natuurlijk is de wedstrijd van komend weekend een wedstrijd op zichzelf, maar het zou natuurlijk vreemd zijn als een kwalitatief sterke ploeg in vorm als Ajax niet weet te winnen van een mindere ploeg die naar vorm aan het zoeken is. Wij voorspellen daarom een flinke overwinning voor de Amsterdammers.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares