Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht (17-01-2020)

PEC Zwolle – FC Utrecht

PEC Zwolle is 2020 begonnen als de nummer vijftien van de eredivisie en zal de ambitie hebben het in de tweede helft van de competitie beter te doen. De Zwollenaren kunnen op het middenveld nog wel wat versterking gebruiken en snakken naar doelpunten om die vervelende degradatiezone achter zich te kunnen laten.

Trainer Stegeman ligt niet onder vuur bij de Zwolse aanhang en dat is, gezien het vertoonde spel en de positie op de ranglijst, toch redelijk verrassend. Maar, aan de andere kant: wij kennen ook geen trainer die het beter zou doen met dit elftal.

Ook FC Utrecht-trainer Van den Brom zit stevig op zijn plek. In de Galgenwaard kan het publiek aardig kritisch zijn, maar op de prestaties valt weinig af te dingen. Die zijn in Utrecht ouderwets wisselvallig. De ene week wordt PSV verslagen en een week later krijgen de Domstedelingen het deksel op de neus van één van de mindere goden. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

Zolang de prestaties overwegend goed zijn, hoor je de Bunnikside niet morren. Wel is er wat onvrede over het verhuren van Giovanni Troupée. De verdediger gaat het seizoen afmaken bij FC Twente.

PEC en Utrecht trappen speelronde 19 af op vrijdagavond en wij denken dat FC Utrecht er met de drie punten vandoor zal gaan.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares