Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC Waalwijk (15-09-2019)

PEC Zwolle – RKC Waalwijk

PEC Zwolle staat slechts op de vijftiende plaats. Dat is een fikse tegenvaller na jaren in de middenmoot. Je zou er, als trainer, bijna van aan de drank raken. Flauw… Maar onhandig is het wel van trainer John Stegeman.

Hij werd met een paar drankjes teveel achter het stuur gevonden na een lichte aanrijding. Zeker als de prestaties tegenvallen zijn dit niet de signalen waar de clubleiding blij mee zal zijn. Overigens zijn wij er heel duidelijk in: met drank op achter het stuur valt nooit goed te praten. Ook niet bij winst van de Champions League. Maar dat is voor PEC nog wel heel ver weg.

Dat geldt overigens ook voor tegenstander RKC. De club uit Waalwijk lijkt dit jaar de gedoodverfde kandidaat voor directe degradatie. En dan zijn we nog geen twee maanden op weg. Voor trainer Fred Grim, die zijn elftal verzorgd laat spelen, kan het weleens een heel lang seizoen worden.

Tegen andere laagvliegers, en PEC Zwolle is daar nu één van, moeten er punten verzameld worden om uit het dal te komen. Heel Waalwijk smacht naar een wederopstanding, want men blijft graag langer dan één seizoen in de eredivisie.

Een haperend PEC tegen een kwalitatief minder RKC. Wij gokken op een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares