Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta Rotterdam (25-08-2019)

PEC Zwolle – Sparta Rotterdam

John Stegeman is niet te benijden. De trainer van PEC Zwolle staat zonder punten roemloos onderaan in de eredivisie. En wie kijkt naar het spel van PEC zal concluderen dat dat terecht is.

Er werd verloren van Willem II, FC Utrecht en Vitesse. En telkens terecht omdat de tegenstander beter was. Opvallend is dat PEC Zwolle ook elke keer drie doelpunten tegen kreeg. Zwolle mist de kwaliteit om een prettig seizoen tegemoet te gaan. Het is de vraag of John Stegeman er goed aan heeft gedaan zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles te verlaten voor rivaal PEC Zwolle.

Nu komt er op papier een makkelijkere tegenstander naar Zwolle. Maar promovendus Sparta doet het onder leiding van Henk Fraser gewoon uitstekend in de eredivisie. De Rotterdammers staan op de vijfde plaats, speelden knap gelijk tegen stadsgenoot Feyenoord en wonnen overtuigend van VVV-Venlo (4-1) en ADO Den Haag (2-1).

Natuurlijk zal Sparta ook nog wel punten gaan verliezen, maar voorlopig zijn deze zeven alvast binnen. En dat is lekker als je net gepromoveerd bent.

Wij denken dat Sparta ook in Zwolle punten gaat pakken. Of dat er drie worden valt te bezien. Wij denken dat beide ploegen tot scoren gaan komen en Zwolle het eerste punt van het seizoen pakt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares