Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse (29-02-2020)

PEC Zwolle – Vitesse

In de vijfentwintigste speelronde van de eredivisie ontvangt PEC Zwolle het Arnhemse Vitesse. PEC is bezig aan een teleurstellend seizoen en staat op de zestiende plaats. Daardoor is angst voor nacompetitievoetbal niet onterecht.

En wie eerlijk is kan ook niet anders dan concluderen dat Zwolle ergens rond die zestiende plaats hoort te staan. Het is namelijk niet goed wat de voetballiefhebbers in de Hanzestad voorgeschoteld krijgen. PEC Zwolle komt duidelijk kwaliteit tekort. Het verloor afgelopen zondag van AZ en dat is geen schande, maar er is weinig uitzicht op een bloeiperiode. Met hard werken moet PEC proberen uit de degradatiezone te komen. Maar wij houden ons hart vast.

Hoe anders is het gesteld met Vitesse. Na een wat zwak begin van het kalenderjaar hangt de vlag er weer aardig bij in Arnhem. Natuurlijk was er een kleine nederlaag tegen PSV, maar dat kan gebeuren als je Vitesse bent.

De Arnhemmers staan op een keurige zevende plaats en kennen in FC Utrecht een geduchte maar wisselvallige concurrent om voor de vijfde plek te strijden. Natuurlijk is ook Willem II nog in de race voor die plek, al lijken de Tilburgers de goede spirit een beetje kwijt.

Wij denken dat Vitesse ‘gewoon’ wint van PEC Zwolle met twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares