Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II (02-08-2019)

PEC Zwolle – Willem II

PEC Zwolle neemt het in de eerste speelronde van de eredivisie als eerste op in eigen huis. Tegenstander Willem II zal merken dat het allemaal hosanna is in Zwolle. Dat heeft niet zozeer te maken met de spectaculaire aankopen van PEC, maar wel met de wilde plannen die het bestuur heeft.

PEC Zwolle lanceerde deze zomer een ambitieus aandelenplan. De eerste vijf miljoen euro is inmiddels binnen en de teller blijft oplopen. Critici zijn bang voor een FC Twente-scenario,maar in Zwolle zelf zien ze nauwelijks risico’s. ‘Wij houden de meerderheid van de aandelen en blijven baas in eigen huis’, zegt men. Zulke ontwikkelingen volgen wij graag.

Willem II is als vanouds terug van een rustige zomer. In Tilburg is de gekte niet losgebarsten. Het bestuur blijft redelijk nuchter, trainer Adrie Koster zit waar hij hoort en er waren geen hele grote veranderingen in de selectie. Ook de resultaten in de voorbereiding waren niet slecht of bijzonder veelbelovend.

De Tricolores kijken terug op het vorige seizoen met een goed gevoel waarbij men erg ver kwam in de beker. Maar het bleef ook met lege handen achter. Willem II zal zich richten op de play-offs en dat is een mooie missie.

PEC Zwolle lijkt net een stapje verder dan Willem II, maar wij denken dat de seizoensouverture eindigt in een gelijkspel: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares