Voorbeschouwing PSV – Ajax (22-09-2019)

PSV – Ajax

En we zijn weer waar we hadden verwacht te zijn: PSV en Ajax op nummer 1 en 2 in de eredivisie. Logisch: het zijn in alle opzichten de twee beste ploegen van Nederland. Beide ploegen hebben evenveel punten, alleen het doelsaldo van de Eindhovense voetballers is iets beter.

Dat is mede te danken aan Donyell Malen die het vertrek van spits Luuk de Jong meer dan uitstekend opvangt. Afgelopen weekend won PSV met 5-0 van Vitesse. Alle goals werden gemaakt door het talent dat onlangs zijn debuut in oranje maakte. PSV zit gewoonweg uitstekend in elkaar en is de grote uitdager van de huidige landskampioen.

Dat is dus Ajax. Een ploeg waarin iedereen kan scoren. En dat doet men dan ook. Zaterdagavond nog tegen Heerenveen. Tadic, Tagliafico (2x) en Schuurs wisten het net te vinden. Het gegeven dat ze allemaal kunnen scoren zal ongetwijfeld zorgen voor vertrouwen binnen de selectie van Erik ten Hag.

Daar is ook alle reden voor. Ajax kende een goede seizoensopening en plaatste zich voor de groepsfase van de Champions League. De prijzen worden natuurlijk pas na 34 wedstrijden verdeeld, maar een overwinning op de directe concurrentie kan natuurlijk wel erg lekker zijn.

Of die overwinning er gaat komen wagen wij te betwijfelen. Wij denken dat de punten verdeeld gaan worden. Maar we denken ook dat beide ploegen twee keer kunnen scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares