Voorbeschouwing PSV – AZ (27-10-2019)

PSV – AZ

Hoewel deze speelronde alle ogen (begrijpelijkerwijs) gericht zullen zijn op de klassieker tussen Ajax en Feyenoord is de wedstrijd tussen PSV en AZ ook zeer interessant om te volgen.

De grote vraag is natuurlijk of PSV de nederlaag tegen FC Utrecht te boven is gekomen. De Eindhovenaren verloren kansloos met 3-0 en eindigden de wedstrijd met negen man na terechte rode kaarten voor Viergever en Hendrix. En daar kwam PSV nog redelijk mee weg, want ook Dumfries had een tweede gele kaart kunnen krijgen na een handsbal. Na afloop waren de supporters woedend. Het leverde beelden van teleurgestelde spelers en fans op die emotionele gesprekken voerden.

Bij AZ gaat het er allemaal wat minder emotioneel aan toe, al was de nederlaag die de Alkmaarder leden tegen Heerenveen ook niet fraai. AZ heeft toch een heel aardig elftal waarvan je mag verwachten dat het ook van de Friezen kan winnen.

Maar goed: dat kan een keer gebeuren. De ploeg van Arne Slot zal er op gebrand zijn PSV een nieuwe speldenprik uit te delen door punten te pakken in Eindhoven. Als dat er drie worden hebben beide ploegen evenveel punten.

Maar zo ver is het nog niet. PSV is in eigen huis moeilijk te kloppen. Wij denken stiekem aan een gelijkspel en een rode kaart bij PSV.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares