Voorbeschouwing PSV – Fortuna Sittard (07-12-2019)

PSV – Fortuna Sittard

PSV is er niet in geslaagd de ogenschijnlijk eenvoudige wedstrijd tegen FC Emmen te winnen. En wij dachten nog wel dat de Eindhovenaren over de vormcrisis heen waren. Trainer Van Bommel ziet het nog niet zo somber in, zegt hij.

Maar wij beginnen ons echt af te vragen of de oud-middenvelder de kerst gaat halen als oefenmeester van PSV. De ploeg die aan het begin van de competitie nog zo fris en aanvallend voetbalde hebben we al een tijd niet gezien. Het gat met concurrenten Ajax en AZ is weer een beetje groter geworden.

Fortuna Sittard is uitstekend in vorm. De ploeg van Sjors Ultee heeft aan de laatste vier wedstrijden tien punten overgehouden. Dat komt mede dankzij de overwinning die de Limburgers in eigen huis behaalden op FC Groningen. Daar liet Karjalainen de Sittardse fans juichen.

Maar ook al was er tijd voor vreugde: Fortuna Sittard blijft natuurlijk een elftal met veel onbekende vreemdelingen en het is daardoor niet erg herkenbaar voor de supporters. Maar goed: zolang er niet aan degradatie gedaan wordt, kan men in Sittard weer bouwen aan een herkenbaar elftal en een succesvolle club.

Natuurlijk is PSV ook tegen Fortuna Sittard de favoriet. In eigen huis moet PSV winnen. Het is er op of er onder. Ook voor Van Bommel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares