Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle (21-12-2019)

PSV – PEC Zwolle

In Eindhoven kwam men er zondagmiddag dan eindelijk achter. Heel Nederland zag het aankomen. De vraag was alleen wanneer het zou gebeuren. Op maandagochtend maakte PSV bekend dat Mark van Bommel niet langer trainer bij de club was.

Het was onafwendbaar al verdiende Van Bommel respect voor zijn strijdlust om er iets van te maken. PSV zakte meerdere malen door de ondergrens. Daardoor staan de Eindhovenaren op een plek die weinig perspectief op succes geeft en is het Europese avontuur al voorbij. Aan Ernest Faber de eer om met de zwakke selectie van PSV aan de slag te gaan.

Om te beginnen in een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. PEC is bezig aan een vrij anoniem seizoen, staat op een teleurstellende vijftiende plaats en speelde afgelopen weekend tegen VVV-Venlo. Die wedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Huiberts speelde een aardige wedstrijd, maar spectaculair werd het niet. PEC mist smaakmakers en creativiteit. Als die eenmaal komen, gaat het publiek er achter staan en kan er in Zwolle na de winterstop iets leuks gebeuren.

PSV moet natuurlijk gewoon winnen van PEC Zwolle. Maar dat hebben we de afgelopen maanden vaker gedacht. Het is natuurlijk ook niet zo dat de wankelende selectie na het vertrek van Van Bommel ineens enorm goed is geworden.

Toch waait er een frisse wind en die kan uitpakken in het voordeel van PSV.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares