Voorbeschouwing PSV – Vitesse (14-09-2019)

PSV – Vitesse

Hoewel bijna alle aandacht uitgaat naar Ajax, is men in Eindhoven in alle rust bezig met het bouwen van ‘het nieuwe PSV’. Het gezicht van dit elftal is voorlopig Donyell Malen die geweldige dingen laat zien. Pas 20 jaar oud is het talent dat in het verleden voor VV Succes, Hollandia, Ajax en Arsenal speelde.

Inmiddels is zijn debuut in oranje al achter de rug en ook daar maakte de aanvaller uit Wieringen grote indruk. Maar of zo’n jonge speler heel PSV op sleeptouw kan nemen is nog maar de vraag. Er is meer voor nodig om prijzen te winnen. Trainer Mark van Bommel begrijpt dat als geen ander.

De wedstrijd tussen PSV (nummer 3) en Vitesse (nummer 1) kun je bijkans een topper noemen. Vitesse heeft de afgelopen twintig jaar pieken en dalen gekend. Momenteel zitten de Arnhemmers in zo’n piek. De huidige koploper van de eredivisie aast op een plekje rond de derde plaats en dat is nog best reëel, al is er concurrentie in de vorm van Feyenoord, AZ en FC Utrecht.

Op papier echter, heeft Vitesse nu de beste kansen om de elite uit Amsterdam en Eindhoven uit te dagen. Een overwinning op PSV zou dus wel goed uitkomen.

Maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Wij noteren een doelpuntrijk gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares