Voorbeschouwing PSV – Willem II (08-02-2020)

PSV – Willem II

Tsja, echt verrassend was het niet dat PSV in de Johan Cruijff Arena verloor van Ajax. De manier waarop dit ging was zelfs niet ontluisterend. De Eindhovenaren hadden werkelijk niets in te brengen tegen de Amsterdammers.

Het was aan keeper Lars Unnerstall te danken dat Ajax niet al voor rust op een grotere voorsprong stond. Bij PSV was Mohamaed Ihattaren de enige veldspeler die een voldoende haalde. Maar het zeventienjarige talent uit Utrecht kan PSV niet in zijn eentje dragen. Het is triest om te moeten constateren dat een grote club als PSV afhankelijk is van een jongen die volgende week achttien wordt. De supportersopstand is niet goed te praten, maar wel begrijpelijk want PSV zakt al weken achter elkaar door de ondergrens.

Hoe anders is het bij Willem II. In Tilburg is het elke week feest. De vierde plaats in de eredivisie is totaal onverwacht, maar niet onterecht. Elke keer weer laat Willem II met fris en aanvallend voetbal zien dit jaar deel uit te maken van een subtop met ploegen als Vitesse en FC Utrecht.

Inmiddels heeft Willem II die twee al achter zich gelaten. Dat geldt ook voor het zwakke PSV. Daardoor staan alleen Ajax, AZ en Feyenoord nog boven de Tilburgers. Zij willen het gat met PSV graag vergroten door te winnen in Eindhoven.

Maar dat is geen gemakkelijke opgave. Het Philips Stadion was lang bijna een onneembare vesting, maat met dit elftal wordt de poort wel heel zwak bewaakt en zijn er kansen voor Willem II.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares