Voorbeschouwing RKC Waalwijk – ADO Den Haag (25-08-2019)

RKC Waalwijk – ADO Den Haag

Kun je in de vierde speelronde al spreken over een degradatiekraker? Gezien de verschillen op de ranglijst en het toekomstperspectief zou je geneigd zijn te denken van wel.

RKC Waalwijk haalde tot op heden slechts één punt binnen. Dat was afgelopen zondag toen er in een uitermate vermakelijke wedstrijd met 3-3 gelijk werd gespeeld tegen FC Twente. RKC wekt vaak sympathie in Nederland. Ze proberen dan ook leuk voetbal te spelen, maar dan moet die Fred Grim niet zo gek doen als iemand een foto van hem wil maken. Dat is niet nodig en past ook niet bij RKC. Wel moeten er punten gepakt gaan worden.

En de wedstrijd tegen ADO Den Haag lijkt daar een uitstekende mogelijkheid voor. Want ADO is allerminst prettig aan het seizoen begonnen. De immer ambitieuze club uit Den Haag heeft na drie wedstrijden nog geen enkel punt. De laatste jaren wordt ADO Den Haag gekenmerkt door bestuurlijke onrust.

Dat is zonde, want in potentie is ADO natuurlijk een mooie subtopper. Ons advies: kappen met die Chinezen, accepteer degradatie, stel goede mensen aan en kom als herboren terug. Wij vrezen alleen wel dat Fons Groenendijk kind van de rekening wordt.

Wij denken dat deze wedstrijd in een gelijkspel gaat eindigen en dat beide ploegen meer dan één keer gaan scoren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares