Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Ajax (19-10-2019)

RKC Waalwijk – Ajax

Natuurlijk: niemand had verwacht dat RKC mee ging doen om Europees voetbal, maar de slechte resultaten tot dusver smaken wel erg zuur in Waalwijk. Ook FC Groningen was te sterk voor hekkensluiter RKC, dat in de eerste negen wedstrijden pas één punt pakte.

Daarmee staan de Brabanders op de laatste plaats in de eredivisie. Centrale verdediger Delcroix is één van de gezichten van de malaise. Hoewel hij hard werkt, lijkt hij simpelweg te kort te komen om de aanvallers van de Nederlandse velden af te stoppen.

En dan komt ook nog Ajax op bezoek. De reputatie van de Amsterdamse aanvallers is bekend. Met name Klaasjan Huntelaar zal met enige vrees ontvangen worden in Waalwijk. Ook in Den Haag scoorde Huntelaar, die in het verleden onder contract stond bij grootmachten als Real Madrid, AC Milan en Schalke04, een treffer.

Toen mede-aanvaller Neres ook doel trof was de eindstand tegen ADO bepaald op 0-2 in het voordeel van Ajax. Daar was op papier niets geks mee aan de hand, maar wie de wedstrijd heeft bekeken zal opmerken dat ADO met meer geluk ook een punt over had kunnen houden aan deze wedstrijd.

Op naar de volgende dus. In Waalwijk verwachten wij een grote overwinning van Ajax met mininimaal twee goals van Huntelaar.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares