Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Twente (20-12-2019)

RKC Waalwijk – FC Twente

RKC Waalwijk staat nog altijd op de laatste plaats van de eredivisie, maar wist wel te stunten met een overwinning op FC Utrecht. Tegen Fortuna Sittard lukt het afgelopen weekend niet.

In noord-Limburg werd het 3-2 voor de thuisclub. Opvallend was het uitstekende spel van Leemans, maar in je eentje kun je geen wedstrijd winnen. RKC is natuurlijk een bijzondere club uit een klein dorp. RKC, dat toch lange tijd een vaste waarde in de eredivisie was, is na jaren van ellende terug op het hoogste niveau maar wij vrezen dat dit niet van lange duur zal zijn.

FC Twente degradeerde ook, maar iedereen weet dat dat een heel ander verhaal was. Twente probeert nu snel een vaste waarde in de subtop te worden. Maar dan is het wel lekker als je thuis van Vitesse kunt winnen.

Dat lukte afgelopen weekend niet, want in de Grolsch Veste gingen de punten naar de Arnhemse delegatie. Qua veldspel was FC Twente echt niet veel slechter dan Vitesse, maar Vitesse was scherper in het creëren van kansen en de daarbij behorende afwerking.

Tegen RKC moet Twente dus scherper voor de dag komen. En dan noteren wij ‘gewoon’ een overwinning voor de club uit Enschede.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares