Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht (01-03-2020)

RKC Waalwijk – FC Utrecht

In Waalwijk is het niet meer de vraag óf, maar wanneer RKC degradeert. Het elftal van trainer Fred Grim is de zwakste schakel en kansloos voor lijfsbehoud. Dat is natuurlijk geen schande, want iedereen kent het verhaal van RKC Waalwijk en weet met welke budgetten er gewerkt moet worden.

Toch is het jammer: RKC is een sympathieke club met een alleraardigst stadion dat met een zwak elftal leuk voetbal probeert te laten zien. Maar het komt simpelweg kwaliteit voor de eredivisie te kort.

Dat geldt niet voor FC Utrecht. Daar is genoeg kwaliteit, en dankzij Frans van Seumeren is er ook voldoende budget om mee te doen in de subtop. Het elftal van John van den Brom is echter ontzettend wisselvallig. In de wedstrijd tegen FC Twente leek het he-le-maal nergens op wat FC Utrecht liet zien.

Het was dankzij de jonge Duitse invaller Jonas Arweiler dat de punten in Galgenwaard bleven, maar verdiend was het zeker niet. Dat weten ook de supporters. En die beginnen te morren. Het moet snel beter en stabieler in Utrecht, want de populariteitsprijs heeft Van den Brom al verspeeld in de Domstad. Er is nog één ontsnappingsmogelijkheid: de beker.

Maar Utrecht moet eerst RKC nog verslaan in de competitie. Eerder dit seizoen won RKC verrassend van Utrecht in de Galgenwaard. Dat zal de FC nu willen voorkomen. Wij denken dat FC Utrecht wint met twee goals verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares