Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PSV (01-09-2019)

RKC Waalwijk – PSV

Het was natuurlijk wel te verwachten dat RKC een moeizaam seizoen zou hebben. De ploeg uit Waalwijk staat met slechts één punt onderaan, maar weet dat Fortuna Sittard en PEC Zwolle ook maar één punt in vier wedstrijden hebben behaald.

RKC ging afgelopen zondag roemloos onderuit tegen ADO Den Haag. Het elftal van trainer Fred Grim is afgelopen zomer verrassend maar spectaculair gepromoveerd en handhaving in de eredivisie is de doelstelling. Voorwaar een lastige opgave.

Terwijl RKC tegen ADO speelde, waren ze bij PSV aan het bijkomen van een midweekse Europese ontmoeting. Daardoor kwam PSV (en Ajax, Feyenoord en AZ) niet in de vaderlandse competitie in actie afgelopen weekend. De Eindhovenaren staan nu op de zesde plaats in de eredivisie, maar hebben dus een wedstrijd minder gespeeld. Het loopt allemaal nog niet gesmeerd bij de ploeg van Mark van Bommel.

Het vertrek van de makkelijk scorende Luuk de Jong lijkt moeilijk op te vangen en men is er nog niet uit of de transfer van Lozano naar Napoli een verlies of zegen is voor PSV. Ja, je levert kwaliteit in, maar je bent ook verlost van iemand die de sfeer nogal kan beïnvloeden…

PSV zal weinig moeite hebben met RKC. Wij denken dat de Eindhovenaren winnen met minstens drie doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares