Voorbeschouwing sc Heerenveen – ADO Den Haag (22-02-2020)

sc Heerenveen – ADO Den Haag

In Friesland is het rustig. SC Heerenveen staat er goed voor, maar verloor afgelopen weekend wel van Vitesse. In Arnhem werd een 2-0 achterstand goed gemaakt, maar Vitesse scoorde nog twee keer. Daardoor stond SC Heerenveen alsnog met lege handen.

Het probleem is een beetje dat Heerenveen geen echte smaakmakers heeft. Dat zegt niets over de prestaties, maar wel over de amusementswaarde. In Friesland, en met name in Heerenveen, wil men vermaakt worden door voetballers die als artiesten over het veld galopperen na het netjes zingen van het volkslied. Dat soort nette jongens die ook nog eens creatief en sierlijk voetballen… Daar snakt Heerenveen naar.

ADO snakt naar mensen die überhaupt kunnen voetballen. Dat hoeft niet goed, mooi of sportief te gaan. Het mag op zijn Haags, rauw en met doorzettingsvermogen. Niet voor niets is Beugelsdijk al jaren het gezicht van ADO.

Maar eerlijk is eerlijk: ADO Den Haag komt zwaar kwaliteit tekort en moet van geluk spreken dat RKC nóg minder kwalitatief goede voetballers heeft. Ook de Engelse trainer Pardew kan daar weinig aan veranderen. Het is simpelweg niet veel in de Hofstad.

Heerenveen is het aan zijn stand verplicht om te winnen van ADO en gaat dat doen met minstens twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares